Hőhídmentes tippek

Hőszigetelés

Ha épp hőszigetelésen töröd a fejed, de nem hallottál még a hőhídmentesség fontosságáról, akkor mindenképp olvasd el ezt az blog posztot!

Azt talán mindenki tudja, hogy a hőszigetelés egy kiemelten fontos része a háznak. Hosszú távú befektetés a hőszigetelés, hiszen először meg kell csináltatni, ami jelentős összeg is lehet, és utána az évek során az alacsonyabb fűtésszámlában fog jelentkezni a megtérülés.
Viszont sok kellemetlenséget is okozhat egy hibásan elkészített hőszigetelés!

Fontos, hogy a hőszigetelés tervezésénél mindenképp arra kell törekedni, hogy a ház felületének minden pontján ugyanolyan hőszigetelő képességűnek kell lenni a falszerkezetnek.
Ha ez nem valósul meg, akkor a gyengébben szigetelt részeken jobban áthűlhet a fal télen, és páralecsapódás keletkezik a mellette levő jól szigetelt falrész hőmérséklet különbsége miatt.
A párásodás miatt pedig hosszú távon még penész is kialakulhat ezeken a helyeken. Ezért is fontos, hogy ne maradjon ki a ház egy része sem a hőszigetelésből. Ilyen kritikus helyek az ablak kereteinél szoktak lenni, illetve a födém és az oldalfal találkozásánál leggyakrabban.

Megosztás